På plan 12 finns en gemensam takterrass som samtliga medlemmar i föreningen har rätt att nyttja. Terrassen är tillgänglig från båda trapphusen men från Nordenflychtsvägen 64 får man ta trappan sista våningsplanet. Terrassen är utrustad med ett inomhuskök och det finns sittmöbler utomhus för stora sällskap men även avskilda platser för den som vill dra sig undan. Takterrassen kan inte bokas utan nyttjas i mån av plats.

Arbetsgruppen ser just nu över hur ett digitalt bokningsförfarande för inomhusköket ska hanteras och fungera.

Tills vi har ett fungerande bokningssystem får de som vill ”hyra” inomhusköket kontakta Tor Claussen, tor.claussen@gmail.com, mobilnr: 073-988 84 12.

Tills vidare kommer det kosta 200 kr per bokning,  vi boende kan endast boka en helgdag åt gången så att alla boende har en chans att använda lokalerna.

Dagar som är bokade är:

8 juni, 9 juni, 13 juni, 16 juni, 17 juni, 23 juni, 29 juni, 14 juli, 28 juli och 18 augusti

Bokningsreglerna är:

 • Det går inte att boka terrassen, endast köket.
 • Köket kan inte bokas på midsommarafton och nyårsafton
 • En lördag/söndag kan bokas i taget
 • Kök och terrass ska städas efter användning och soporna ska tas bort
 • För att de boende i närheten ska få lugn och ro ska det vara tyst efter 23.00

Grillning är en av sommarhalvårets stora fröjder. Genom att agera på ett bra och säkert sätt undviker vi incidenter med risk för brand. Här kommer några enkla regler för allas trevnad och säkerhet.

Allmänna regler
– Ta hänsyn och tänk på att os och rök inte ska blåsa in till dina grannar
– Stockholms Brandförsvar avråder bestämt från kolgrillning i flerfamiljsfastigheter
– På takterrassen är all kolgrillning förbjudet, brandrisken är alltför stor.
– Engångsgrillar är förbjudna, risk för både antändning av underlaget och att en engångsgrill som lämnats för att svalna, blåser iväg och orsakar brandtillbud är alltför stor.

Grillning på egna uteplatser
– Grillning med el eller gasol är tillåtet, det fungerar fint både på balkonger, uteplatser och altaner. Grillen bör ha lock, så man lätt kan kväva eventuell uppflamning.
– Ta hänsyn till dina grannar och undvik att rök och os blåser in till dina grannar.
– Lämna aldrig en grill obevakad, ha gärna en blomspruta/vatten till hands om olja eller fett fattar eld så att ni snabbt kan ta ner eventuell flambildning.

Grillning på takterrass och innergård.
• Vi ha investerat i två bra gasolgrillar, en till takterrassen och en till innergården, för att erbjuda alla både säker och bra grillning.
• Läs instruktioner (ligger i grillen) innan ni börjar och lämna grillen som ni vill hitta den när ni börjar grilla.

ETAGETS BÅTPOOL

Alla ni som flyttar in och blir medlemmar i Brf Etaget kommer att ha tillgång till en exklusiv båtpool. Båten ligger i Pampas Marina, på endast 15 minuters promenadavstånd från lägenheten, och är av modell Uttern T51. Den är endast till för er som bor i huset men självklart är det fritt fram att bjuda med vänner och bekanta på en båttur en skön sommardag. Båten kommer att vara tillgänglig från maj till oktober säsongerna 2017 och 2018. Därefter är det upp till er som bostadsrättsförening att fatta ett gemensamt beslut om huruvida ni vill fortsätta med denna förmån eller inte. Vi hoppas att denna båt skall skänka mycket nöje och att ni skall känna att ni bor i en bostadsrättsförening som har ”det lilla extra”.

INFORMATION INFÖR BÅTSÄSONGEN 2018

Ny startar båtsäsongen och nu har vi förtydligat regler och villkor för Etagets Båtpool. De största förändringarna är att varje medlem som vill boka båten måste deponera 5 000 kronor på vårt konto innan första bokning är möjlig samt att bokningsreglerna är något förändrade, allt för att så många som möjligt ska få tillfälle att nyttja vår fina båt.
Bifoga kopia på kvitto på bankinsättningen och ifyllt ”Avtal om medlemskap” och mejla till januholmgren@gmail.com och tor.claussen@gmail.com

Allmänna villkor Etaget Båtpool 2018

Avtal om medlemskap i Etagets Båtpool

SERVICE OCH HANTERING AV BÅTEN

All hantering såsom bryggplats, vinterförvaring, underhåll och service, försäkring etc. för båten hanteras av båtpoolsföretaget Saltsjöns Marinpool. De ser till att båten är utrustad med flytvästar (6 st anpassade för vuxna), sjökort, ankare, tampar, fendrar, båtshake, hänglås med kätting samt årskort i Hammarbyslussen.

 

Båtens placering: Brygga D i Pampas Marina.

ETAGETS BILPOOL

Sunfleet – bilpoolslösning

För alla er som bor i Etaget ingår en bilpoolslösning i er boendekostnad. Det innebär att ni alla har fritt medlemskap utan anslutningsavgift i Sunfleets bilpool tom 2022-06-01 och beroende på nyttjandegraden kommer en eller flera bilar att finnas tillgängliga i ert garage under denna tiden. Den första bilen som Sunfleet kommer att placera i garaget kommer att vara av modell Volvo V60 (extrautrustad). För mer information besök gärna sunfleet.com. Priserna nedan gäller Volvo av modell V60.

Medlemskapet i Sunfleets bilpool ger dig även möjlighet att nyttja bilar som inte står i garaget. Så fort du har gått in och anmält dig (enligt nedan) kan du redan nu, utan anslutningsavgift eller månadskostnad, börja nyttja bilar i andra delar av Stockholm eller övriga Sverige.

Vad kostar det?

Anslutningsavgift: 0 kr

Månadskostnad: 0 kr

Timkostnad: 50 kr/h

Kilometerkostnad: 2 kr/km

Drivmedel ingår i kostnaden.

 

Så gör du för att anmäla dig till Sunfleets bilpool:

 1. Gå in på www.sunfleet.com
 2. Klicka på ”Bli medlem”.
 3. Fyll i ”Paradiset 30” som organisationskod. Välj Medlemskap Small.
 4. Fullfölj anmälans alla steg.
 5. Efter några dagar får du ett välkomstbrev från Sunfleet på posten, och du kan därefter börja köra.
 6. För aktuell tim/km prislista och bilpoolsinfo se www.sunfleet.com.

OBS. Är du redan en användare av Sunfleets bilar så behöver du avregistrera ditt nuvarande användande (kontakta Sunfleet för hjälp) och sedan gå in och registrera dig på nytt med organisations-/anmälningskoden enligt ovan.

Har du frågor?

För alla frågor gällande denna lösning ber vi er att kontakta Sunfleet på:

Mail: info@sunfleet.com

Tel: 031-757 65 00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innergården ligger på markplan och kommer att vara utrustad med en gemensam pergola samt cykelparkering. Innergården nås från respektive trapphus alternativt via en passage från gatan på Nordenflychtsvägen 64. Från innergården finns även nedgång till fastighetens garage.

Pergolan är inte bokningsbar utan nyttjas i mån av plats.

Barnvagnsrum finns på plan 2 i trapphuset på Nordenflychtsvägen 64. Du öppnar dörren med din nyckelbricka.